[pic=4_1240814087.jpg]Op de Belgische kampioenschappen trampoline heeft Hilde Van Grieken nipt naast de Belgische titel dubbelmini gegrepen. Ze moest in Beveren tevreden zijn met zilver en daarnaast wonnen haar clubgenoten nog een 3 bronzen medailles. De trampolineploeg van Corpus Sanum kwam ondanks deze 4 medailles teleurgesteld naar de Kempen terug.Het was een hectisch en enorm stressvol weekend met veel emotie, spektakel, een beetje vreugde maar ook met tegenslag en ontgoocheling. Op trampoline sprong junior Anouschka Boons een niet een al te beste wedstrijd en werd afgeslacht door de jury. Senior Hilde Van Grieken miste haar laatste sprong van de opgelegde reeks en zag daar het podium aan de neus voorbij gaan. In de finale sprong Hilde nog een prachtige reeks, maar dat bracht haar slechts een 5° plaats op. Bij de heren redde Joachim Truyers voor Herentals de meubelen en legde beslag op een bronzen medaille.Op dubbelmini hadden er in de categorie benjamins 3 gymnasten van Corpus Sanum een selectie behaald voor dit BK. De beste prestatie kwam zonder meer van de Morkhovense Yoni Verdonck die met de hoogste moeilijkheid verdiend de bronzen medaille wegkaapte. De grootste pechvogel van dag was ongetwijfeld favoriete Anouschka Boons die in haar eerste doorgang een 0-sprong deed en onverbiddelijk uitgeschakeld was bij de juniors. In dezelfde reeks stond Dorien Glassée na de voorronde verassend 4° en kon die plaats in de finale behouden. Ze verdiende daarmee een selectie voor de WAG (Wereldkampioenschap voor de jeugd). Na 6 maanden inactiviteit, revalidatie (rugblessure) en 2 maanden training deed Yentl Van Orshaegen met een wild-card haar come back. Ze sprong een feilloze voorronde en stak hiermee al een selectie voor de WAG op zak. De finale van senior Yentl ging volledig de mist in en ze eindigde op een 5° plaats. Hilde Van Grieken lukte een goede voorronde maar maakte enkele belangrijke landingsfouten. In de finale moest ze haar eerste doorgang redden en ze leverde daarbij veel punten in voor moeilijkheid. De laatste doorgang was wel goed, maar kwam 0,4 punt tekort voor de titel. De zilveren medaille was voor haar een magere troost. Joachim Truyers had in de voorronde al alle kansen op goud verspeeld, maar won dankzij een prima finale nog de bronzen medaille. Hij verdiende er tevens wel een plaats mee in de Gymfinale. In mei nemen de gymnasten van de trampolineploeg deel aan een Internationaal toernooi in Zweden.Volgende week nemen Ines Van Houtte (A niveau), Axelle Bigaré en Laura Van Lommel (beide B niveua) deel aan het Vlaams kampioenschap Artistieke Gymnastiek Dames in Houthalen. Dat is voor de Herentalse turnvereniging Corpus Sanum ook al 10 jaar geleden dat ze er deelnemers hadden.Een datum om te onthouden is zeker zaterdag 16 mei 2009. Dan organiseert Corpus Sanum in de zaal ’t Hof in de namiddag een super Kids-fuif en voor de jeugd ’s avonds een Mega Fuif. [pic=4_1240814056.jpg]